Apolitični

AMD donosi revoluciju – igranje bez potrebe za grafičkom karticom

Američki AMD je predstavio novu liniju radnih APU-ova s ugrađenom grafikom na CES sajmu u Las Vegasu. Riječ je o seriji Ryzen 8000G. Prema navodima iz kompanije, ta serija može pokretati AAA naslove igara bez potrebe za diskretnim GPU-om.

Opremljeni AMD-ovom Radeon 700M grafikom, ovi čipovi kombiniraju CPU i GPU, a AMD tvrdi da integrirana grafika može konkurirati nekim od najpopularnijih diskretnih grafičkih kartica.

Prema testovima koje je pružio AMD, Ryzen 7 8700G s integriranom GPU-om uspio je postići preko 60 sličica u sekundi (fps) u naslovima poput Far Cry 6, Assassin’s Creed Valhalla i GTA 5. U esport igrama, CPU je postigao stope sličica u stotinama, uključujući 236 fps u League of Legends i 581 fps u World of Tanks Encore.

AMD je pohvalio mogućnosti serije Ryzen 8000G u računalima manje forme, uspoređujući čipove s Intel Core i7-14700K i zaključujući da su Ryzen 5 8600G i Ryzen 7 8700G nadmašili jedan od najboljih Intelovih CPU-ova u svakoj igri osim Far Cry 6, gdje su bili izjednačeni.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Image by ArtificialOG from Pixabay