Apolitični

AMBASADOR Priznanja za najbolja ostvarenja elektroničke glazbe dodijeljena su za 2019. godinu

U kultnom zagrebačkom klubu Aquarius nedavno je održana četvrta dodjela nagrada Ambasador. Priznanja za najbolja ostvarenja elektroničke glazbe dodijeljena su za 2019. godinu.

Publika je odlučivala u najatraktivnijoj kategoriji Festivala u kojima su nagrade odnijeli Sonus festival (Open air festival godine). Najbolji festival domaćeg promotora je Forestland u Brezju, Defected Croatia iz Tisnog slovi za Boutique festival godine, dok je sarajevski Garden of Dreams odabran kao regionalni festival godine.

Struka je birala live act godine, a nagradu je odnio slavonskobrodski dub i dubstep producent Egoless koji već nekoliko godina izdaje na prestižnoj Deep Medi etiketi. ABOP su elektronički band godine, a imaju i titulu za Najbolji album plesne i suvremene elektroničke glazbe (Delta) objavljen na domaćoj PDV Records etiketi koja je ujedno i trijumfirala u kategoriji Hrvatska etiketa godine.

Ante Zvonimir Stamać autor je dizajna za ABOP-ov album Delta, a ujedno i ponosni vlasnik nove nagrade „Vizualno rješenje godine“. Za DJ-a godine po izboru struke izabrana je osječka techno DJ-ica Insolate, koja je nagradu odnijela u još dvije kategorije, između ostaloga za Single godine „Nada“ te kao Ambasadorica hrvatske u inozemstvu. I ove godine najbolji remikser je Andrea Ljekaj, a najbolje mainstream izdanje je ono splitsko-hvarskog dvojca Outcome, koji je remiksiralo pjesmu „Tišina“ Sare Renar.

Ivan Levačić Eleven nagrađen je u čak četiri kategorije – tri već spomenute, kao dio benda ABOP, a i sam je dobio nagradu za najperspektivniji projekt elektroničke glazbe.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay