Apolitični

Amazon želi nadgledati naše snove pomoću radara!

Američka Federalna komisija za komunikacije dopustila je Amazonu da koristi radar za hvatanje pokreta u 3D prostoru i omogući praćenje načina na koji spavamo

Ako vas muči to što morate nositi narukvicu kako biste nadzirali svoj san, Amazon bi mogao imati dobre vijesti za vas. Tvrtka je nedavno dobila dozvolu za upotrebu radara za praćenje kretanja u trodimenzionalnom prostoru i omogućavanje beskontaktnog nadzora spavanja pomoću “ne-mobilnog” uređaja.

Pogonjen Alexom

Iako nisu poznati detalji o tome kako će uređaj na kraju izgledati, to potvrđuje izvještaje s početka ove godine o tome kako Amazon radi na uređaju koji bi nadzirao spavanje korisnika i tražio znakove apneje u snu. Izvještaji su također sugerirali da će uređaj biti pogonjen Alexom, ali zasad se može samo nagađati o tome hoće li biti integriran u buduće verzije Alexe Echos.

Ipak, dopuštenje Amazonu približava nas korak bliže uređaju za praćenje spavanja koji bi, kažu, trebao biti na ispomoći osobama s invaliditetom te pružiti zdravstvene i wellness usluge povezane sa spavanjem. Tvrtka je već ušla u zdravstveni segment svojim Halo narukvicom. Ovo bi bio još jedan iskorak u tom smjeru.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay