Apolitični

Alwyn Hamilton gošća ovogodišnjeg SFeraKona

Autorica proslavljene trilogije “Rebel of the Sands” Alwyn Hamilton gošća je ovogodišnjeg SFeraKona, 41. Dana znanstvene fantastike, koji će se održati na zagrebačkom FER-u od 10. do 12. svibnja.

Posjetitelji te najstarije i najveće hrvatske konvencije koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova u ovom dijelu Europe tako će imati priliku upoznati njezin rad, započet prvijencem “Rebel of the Sands” koji je bio na listi New York Timesa kao najprodavaniji debitantski roman.

Dobitnica je Goodreads Choice nagrade 2016. za najboljeg debitantskog pisca (Best Debut Author).

Organizator SFeraKona, Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba, objavio je još neka atraktivna imena koja dolaze na zagrebačku konvenciju.

Među njima je i John Kovalic, crtač stripova, ilustrator i pisac. U Zagreb dolazi i Captain Ghostly Cosplay, alter ego pod kojim se krije Mattias Story, cosplayer iz Belgije koji u nijednom svom kostimu ne pokazuje lice. Od hrvatskih gostiju dolazi Ivica Puljak, fizičar i popularizator znanosti, koji je na pariškom Sveučilištu Pierre i Marie Curie zaslužio titulu doktora fizike.

Posebno će biti istaknut kostim Aliena kojim će se proslaviti 40 godina od prikazivanja prvog filma.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay