Apolitični

Ekipa „Alo, alo” – pobjednici Dana picigina

Ekipa „Alo, alo” apsolutni je pobjednik Dana picigina koji su se na kupalištu Bačvice u organizaciji Ekološkog društva Picigin održali ovoga vikenda.

Predvođeni kapetanom Andrejom Sviličićem, jednim od najboljih splitskih piciginaša, pobijedili su u piciginu, a u nogbiju i malom balunu došli su među četiri najbolje ekipe. Zlatna odličja uručio im je proslavljeni majstor borilačkih vještina Branko Cikatić, a veliki prijelazni pehar legendarni splitski košarkaš, kapetan i reprezentativac Ratko Tvrdić.

Drugo mjesto osvojila je ekipa „Drvo drveno” s kapetanom Androm Raićem, a treći su bili „Jurini momci” predvođeni Jurom Zokovićem koji je dobio posebnu plaketu za vjernost piciginu i koji je autor ovogodišnjeg mota Dana picigina: Ja bi tija falit, ali jednostavno ne mogu. Plaketu pod nazivom Korak naprid koja se dodjeljuje igračima koji su ostvarili najveći napredak u zadnjih godinu dana dobio je Vlado Glumac.

Gledajući po disciplinama, u piciginu su najbolji bili „Alo, alo” ispred Jurinih momaka i ekipe „Jedini normalni”. U malom balunu u finalu je „Drvo drveno” bilo bolje od ekipe „Nikad dosta Firula”. U finalu nogbija, nogometa u miru, sastale su se dvije ekipe s Firula. Nakon izvođenja penala pobijedili su „Nikad dosta Firula” s kapetanom Tihomirom Lenkićem. Lanjski ukupni pobjednici, Divlja horda Davora Ramljaka-Rampe, ove godine nisu imali sreće i morali su se zadovoljiti posljednjim mjestom.

„Alo, alo” – pobjednici Dana picigina

Po prvi puta na Danima picigina kao pokazni sport mladi su splitski piciginaši demonstrirali novu igru picigol, koja spaja osnove picigina i rukometa budući da se igra na dva gola, a autorstvo se pripisuje mladom splitskom liječniku Arsenu Ivaniševiću.
Ovogodišnje Dane picigina obilježilo je odgađanje početka natjecanja čak dva puta zbog izrazito loših vremenskih prilika prošlog vikenda, a i jutros je kiša lagano padala. Nadmetanje je obilježeno i brojnim prigovorima na račun kriterija ocjenjivanja sudaca u piciginu, što je uobičajeni folklor posljednjih nekoliko godina.

Unatoč prigovorima i sitnim zadirkivanjima na račun poraženih, ali i sudaca, ništa nije pomutilo uobičajenu zajedničku piciginašku feštu za osvajače medalja podržanu uz obilje piva i kulinarske delicije velikog meštra kuhinje Mira Bogdanovića.

Odličja su uz Ratu Tvrdića i Branka Cikatića splitskim piciginašima uručili poznati splitski sportaši i sportski djelatnici Robert Kučić, Zoran Kačić i legenda Hajduka Ivo Bego koji je dobio i najveći pljesak publike na Bačvicama.

Izvor i foto: Ekološko društvo Picigin Bačvice