Apolitični

Alka – sa 8 punata Dušan Ivandić pobjednik Čoje

 

Pobjednik ovogodišnje Čoje je alkar Dušan Ivandić koji je u tri trke prikupio najveći broj punata. Pogodio je dva puta “u sridu” i jednom u “dva” te je tako imao 8 punata. Posebno sretan bio je njegov “momak” Željko Domazet no sretna je i radosna cijela Cetinska krajina koja je uz lijepo i ugodno vrijeme ugostila brojne goste i uzvanike ovogodišnjih alkarskih svečanosti. Pobjednika Čoje VAD nagrađuje s 311 cm crvene čoje, srebrnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 20 000 kuna. Momka pobjednika Čoje društvo također nagrađuje s srebrnom plaketom Alke.

Nekoliko tisuća gledatelja i ljubitelja viteške svečanosti i dalje uživaju u programu dani Alke i Velike Gospe. Tako je po završetku Čoje večer viteštva i folklora na središnjem trgu Dr. Franje Tuđmana, a u nedjelju na sam dan Alke početkom u 07:00 sati biti će procesija prema tvrđavi starog Grada, potom pola sata kasnije sveta misa koju će predvoditi fra Ivan Tolić župnik župe Bandol u Austriji. Prije svete mise kroz sat povijesti evocirat će prof. dr. fra Luka Tomašević.

Dodajmo kako su na natjecanju za pobjednika Čoje posebnim pljeskom pozdravljeni predstavnici Rame kao gosti Alke, znajući kako ramski kraj i Cetinsko područje veže davna prošlost, sadašnjost, a nadamo se i budućnost.

Alkarsku nedjelju pohode mnogi visoki gosti i uzvanici kao i prijatelji Alke. Očekuje se dolazak predsjednika RH prof. dr. Ive Josipovića kao pokrovitelja Alke, predsjednika Sabora gosp. Leke, predstavnika Vlade, saborskih zastupnika kao i veleposlanika europskih država akreditiranih u Hrvatskoj.

I meteorolozi najavljuju nedjeljno lijepo i ugodno vrijeme, a ekipa Terracon-news-a alkarima i alkarskim momcima može poželjeti oko sokolovo i čvrstu desnicu i junačko držanje te korak dostojan svojih pradjedova.

Foto: Wikipedia

Više u kategoriji: Kulturna baština

D.Šabić