Apolitični

Alka – jednostavno najbolja

Ovih dana je u Trakošćanu održana 17. Poslovna turistička burza (PUT 2015.) na kojoj je u jakoj konkurenciji Sinjskoj alki dodijeljena je nagrada Simply the best (Jednostavno najbolji), u kategoriji manifestacija i događanja kroz njegovanje lokalnih običaja i tradicije.
Po odluci Udruge hrvatskih putničkih agencija i turističkog časopisa Way to Croatia, sinjsko viteško natjecanje – naša Alka i Viteško alkarsko društvo Sinj, ovu prestižnu nagradu dobili su za kreativan razvoj turističkog proizvoda te unaprjeđenje sadržaja turističke ponude. U ime Viteškog alkarskog društva nagradu je preuzeo član Upravnog odbora VAD-a, alkar Hrvoje Filipović Grčić, izrazivši zahvalnost i zadovoljstvo ovim priznanjem.
– Ova nagrada za Viteško alkarsko društvo i za Grad Sinj znači jako puno jer su na druženju su bili predstavnici brojnih turističkih udruga i putničkih agencija. Tako smo ovom nagradom promovirali i naš Muzej Sinjske alke u turističke svrhe – istaknuo je Filipović Grčić.
Još jednom alkarima, alkarskim momcima, Upravi, nadzornom odboru i svima u Sinju koji na nesebičan način doprinose alki u njenoj povijesnoj vrijednosti upućujemo srdačne čestitke.
Više u kategoriji: Kulturna baština; Turizam
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.