Apolitični

ALGEBRIN KAMPUS: NAJVEĆA PRIVATNA OBRAZOVNA INVESTICIJA U HRVATSKOJ DOSAD

HUB DIGITALNOG ZNANJA OD 110 MIL. KN

‘Otišli smo korak dalje od onoga što danas nudi bilo koja obrazovna institucija na jednome mjestu‘

Glavni grad Hrvatske na proljeće iduće godine bit će bogatiji za još jedan obrazovni kampus. Uz onaj državni, koji gradi Sveučilište u Zagrebu, dobit će i drugi, kampus najveće privatne obrazovne institucije u Hrvatskoj – Algebre. I dok je Sveučilišni kampus na istoku grada, na mjestu bivše vojarne Borongaj, onaj Algebrin je na zapadu. Smjestio se tek kilometar od željezničke postaje Zapadni kolodvor, i to odmah iza “kuće za umjetnost i ljude”, Laube.

S investicijom od oko 110 milijuna kuna, riječ je o najvećem privatnom ulaganju u obrazovanje u Hrvatskoj dosad. Izvana, to je i dalje tek gradilište jedne šesterokatnice. Zgrada je zavijena skelama i zaštitnom mrežom. Ne odskače od drugih sličnih gradilišta. Ipak, u ovu će se “zgradu”, kad bude gotova, useliti 12.000 Algebrinih polaznika i studenata, od kojih kampus odjednom može primiti njih 1140. Usto, ovdje će u budućnosti raditi 200 zaposlenika, od kojih 160 stalno zaposlenih, a povremeno će ju koristiti još 400 vanjskih stručnjaka Algebre.

Veći od Infobipa

To je najveći novi kampus u Zagrebu. Površina mu je čak 12.292 četvornih metara. Proteže se na šest nadzemnih etaža, ima jednu podzemnu i dodatno, najnižu, etažu s podzemnom garažom.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Algebra