Apolitični

Alen Filipović Grčić najbolji do sada

Novi briljantan nastup na ovogodišnjim natjecanjima ostvario je Alen Filipović Grčić koji je na ovogodišnjoj Bari nadodao i pobjedu na Čoji, ovog puta bez pripetavanja i s osam punata na kontu…
Iako je gotovo cijeli dan kiša natapala Cetinsku krajinu, zbog čega je bilo upitno i natjecanje za 301. Čoju, nakon sat vremena odgode ipak se krenulo s natjecanjem, po velikom blatu i teškim uvjetima. Prijetilo je i da se uđe u mrak, ali Alen Filipović Grčić je odlučio da pripetavanja neće biti i sridom u trećoj trci priskrbio sebi novi trofej, odnosno drugu Čoju.

Alen Filipović Grčić gađa najbolje

Pobjedniku je vojvoda u znamen pobjede privezao 211 cm crvene čoje, a VAD ga je nagradio sa srebrnom plaketom alke i novčanom nagradom u iznosu od 20 tisuća kuna. Njegov momak Ante Perajica za nagradu je dobio srebrnu plaketu alke.
Alen Filipović Grčić debitirao je u pratnji barjaka 2002. godine, a do sada je još osvajao tri bare i jednu Alku. Jaše na kobili Modesta, vlasništvu Alkarske ergele.
Loši uvjeti i veliko blato kao da su dodatno mobilizirali alkare pa je prva trka zaključena bez promašaja, uz tri sride koje su pogodili Ivica Filipović Grčić, Tino Radanović i Mario Šušnjara. Nešto lošiji učinak imali su alkari u drugoj trci, ali ipak uz jednu pogođenu sridu više i ukupno 25 punata, za razliku od prve u kojoj je pogođeno 29 punata.


Odluka Časnog alkarskog suda bila je da u trećoj trci nastupe samo alkari koji imaju teoretske šanse za osvajanje, a samo je jedan bio lišen nastupa i to prošlogodišnji slavodobitnik Alke Frano Ivković.
Treća trka ponudila je pravu dramu, po sedam punata sridama su prikupili alajčauš Ivica Filipović Grčić, Jure Domazet i Mario Šušnjara, ali malo im je to vrijedilo, jer kao posljednji od alkara krenuo je Alen Filipović Grčić i sridom riješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika.
Danas će se održati sama završnica alkarskih svečanosti. Poslijepodne u 16.30 nadmetanje za slavodobitnika Sinjske alke. Želimo im oko sokolovo i čvrstu desnicu.