Apolitični

Alban Muja – otvorenje izložbe u splitskoj Galeriji umjetnina

Alban Muja – otvorenje izložbe u splitskoj Galeriji umjetnina
Dođite na otvorenje izložbe ALBAN MUJA pod nazivom Falicizam bratstva koja će se održati u četvrtak, 8. 12. 2016. u 19 sati. Evo što je za samu izložbu napisao kustos Branko Franceschi:

Umjetnička pozicija Albana Muje je na neki način vrlo osobita budući da reflektira i komentira suvremeno društvo i njegove teškoće, no većinom u vrlo specifičnom geo-političkom kontekstu. U neku ruku, radovi su mu prožeti ogorčenošću prema geopolitičkom, društvenom i umjetničkom sustavu, što izražava putem pojedinih umjetničkih radnji, ponekad ironičnih, ponekad intimnih, ali uvijek kritičnih. Jedan od novijih radova Albana Muje, Falicizam bratstva, otkriva specifičnosti sveprisutnog fenomena u kosovskom društvu koji je u naglašenom obliku najvidljiviji u ruralnim dijelovima države. Rad ima mnogo slojeva čitanja, no prvenstveno postavlja pitanje muške tradicije i kako se ona manifestira kroz simbol društvenog statusa – kuću.
(iz teksta Tevža Logara)

Alban Muja je vizualni umjetnik rođen u Kosovskoj Mitrovici (1980.), Kosovo. Njegova praksa obuhvaća široki spektar medija uključujući video instalacije, kratke i dokumentarne filmove, crtež, slikarstvo i fotografiju. Izlagao je na mnogobrojnim kolektivnim međunarodnim izložbama, sudjelovao na festivalima i održao mnogobrojne samostalne izložbe. Alban Muja živi i radi u Prištini, Kosovo.

Reprodukcija: Alban Muja, Bratstvo, ulje/platno, 2015.
Izložba je omogućena sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

Podsjetimo na kraju kako će izložba biti otvorena do 3.1. 2017. godine. Dođite u Galeriju umjetnina Split