Apolitični

Aktualni trend davanja otkaza mogao bi naučiti poslodavce da radnici žele više

Izgleda da je došlo vrijeme ohrabrenih radnika koji su očito sve spremniji pokazati nezadovoljstvo i napustiti radno mjesto koje za njih nije zadovoljavajuće. Davanje otkaza od strane radnika već je neko vrijeme trend koji mijenja radnu atmosferu u brojnim državama u kojima stopa davanja otkaza raste.  

Ova situacija posebno je primjetna u Americi gdje je, kako navodi Business Insider, 4,3 milijuna ljudi je odstupilo i prestalo raditi poslove u kojima nisu vidjeli potencijal, a ovo je peti mjesec zaredom u kojem se ostvaruju rekordni brojevi danih otkaza što znači da trend ne pokazuje znakove usporavanja.

Također, Microsoft je proveo istraživanje koje pokazuje da je od 30 000 globalnih radnika, njih 41 posto ove godine razmišljalo o napuštanju ili promjeni zanimanja, a studija koju je provela tvrtka Personio u Velikoj Britaniji i Irskoj pokazala je da 38 posto ispitanika planira dati otkaz u sljedećih šest mjeseci, navodi BBC. Zanimljivo je i to da sve manje radnika smatra problemom ne imanje zamjenskog posla u trenutku davanja otkaza.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay