Apolitični

Ako ne želite 5G, uskoro ćete plaćati više za 4G telefone…

I uz to, jestel li znali da 74% Xiaomija nije proizveo Xiaomi, a za Lenovo (Motorola) nevjerojatnih 89% telefona proitvodi neka druga firma…

5G mreža je u samom startu bila poprilično kontroverzna te iako je znanost uspjela odbaciti bilo kakve veze 5G mreže s pandemijom, mnogi korisnici i dalje ne žele koristiti 5G telefone ili uređaje, ili im 5G jednostavno trenutno nije potreban. Prema novim informacijama, u budućnosti ako ne budete htjeli kupiti 5G telefon, plaćat ćete više za privilegiju. Tako da će 4G telefoni početi poskupljivati, a 5G telefonima će dodatno opadati cijena te će polako postajati standard.

Tako je potražnja za 4G čipovima i telefonima postala znatno veća od proizvodnje, a to će definitivno utjecati na cijene jer su zalihe ovih čipova i ovako niske. Tako ćete ubuduće za telefon bez 5G podrške potencijalno više plaćati nego za telefon koji ju posjeduje. Također, kako 4G telefoni proizvođačima trenutno donose veću zaradu (jer su jeftiniji za proizvodnju), i sami proizvođači od ODM-ova i drugih proizvođača elektronike grabe sve 4G čipove koje mogu prikupiti, a to će još brže potrošiti ionako niske zalihe.

Cijeli članak možete pročitati na: bajtbox.com

Foto: Pixabay