Apolitični

Akcijom u subotu očistimo mora i rijeke na šest lokacija u Dalmaciji

Akcija „Očistimo obale s Novasolom” organizirana je u sklopu međunarodnog čišćenja obala

Novasol, najveća srednjoeuropska turistička agencija koja raspolaže s objektima u 29 europskih zemalja, organizira čišćenje obale diljem Europe.

Naziv je europske akcije NOVASOL Coastal Care 2016, dok je u Hrvatskoj nazvana „Očistimo obale s Novasolom“. Dan kada će se čistiti okoliš je subota 17. rujna.
Ukupno će Novasol organizirati 30 akcija čišćenja u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj i Danskoj.
U Hrvatskoj je riječ o šest lokacija:

1. Šibenik: obala uz šetnicu Sv. Ante
2. Trogir: obala Segeta
3. Split: obala uz rijeku Žrnovnicu
4. Makarska: plaža Nugal
5. Korčula: Blato, Biserna uvala
6. Dubrovnik: obala Mokošice
Pridružiti se možete i vi, a prijavite se putem poveznice: www.novasol.hr/coastal
Akcija „Očistimo obale s Novasolom” organizirana je u sklopu međunarodnog čišćenja obala (International Coastal Cleanup) Ocean Conservancy instituta, a svi koji sudjeluju mogu sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti godišnji odmor iz snova. Nagrada je poklon bon u iznosu od 1000 eura za godišnji odmor preko NOVASOL-a, gdje god i kad god onaj koji osvoji to želi.
Evo što je potrebno učiniti:
Dok sudjeluješ u akciji „Očistimo obale s Novasolom” snimi sliku ili video povezan s čišćenjem obale: tvoje prijatelje ili obitelj, najčudniju stvar koju ste pronašli na plaži ili bilo koju drugu zanimljivost. Učitaj sliku ili video na našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/novasol.hr
Sačekaj objavu sretnog dobitnika: srijeda, 28. rujna 2016. u 12:00 sati.