Apolitični

AiMi koristi AI kako bi DJ-ima pomogla u stvaranju jedinstvene elektroničke glazbe

Tehnologija koja stoji iza glazbene platforme startupa AiMi pokazuje potencijal umjetne inteligencije da razumije i stvara glazbu, na način na koji to već može činiti s jezikom. 

OPERATIVNI SUSTAV ZA GLAZBU

AiMi je zamišljen kao “operativni sustav za glazbu”, objašnjava Edward Balassanian, izvršni direktor i osnivač tvrtke. “Htjeli smo umjetnicima ponuditi način da osmisle svoje glazbene ideje, stvore pjesmu i izraze je kao dugotrajno kontinuirano glazbeno iskustvo, bez potrebe da prolaze kroz cijeli studijski proces.”

Umjetnici na platformi zapišu osnovne glazbene ideje, poput niza ritmova ili melodija, i zatim uvježbavaju AiMijevu AI s primjerima iz vlastitih glazbenih mikseva.


Obučen i naoružan raznim glazbenim idejama, AiMi miješa, kombinira i proizvodi glazbu u stvarnom vremenu, stvarajući originalni “multidimenzionalni glazbeni prostor” kako ga opisuje Balassanian. I taj će “prostor” biti malo drugačiji svaki put kad ga korisnik pusti.


AI ZRĆE

Rezultat podsjeća na žive nastupe DJ-a, poput kakve AI Ibize ili Zrća, stvoren u djeliću vremena i beskonačan po duljini.

AiMi je već okupio niz imena poznatih ljubiteljima elektronske glazbe: Appleblim, Big Miz, Black Loops, Cassy, East End Dubs, Nachtbraker, Shanti Celeste, Soul Clap, Steve Spacek…, samo su neka od imena na popisu izvođača koji koriste mogućnosti umjetne inteligencije u stvaranju svoje beskonačne glazbe.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay