Apolitični

Adventska i božićna priča u Gradskoj knjižnici Kaštela 2015.

Gradska knjižnica Kaštela ove godine u povodu adventa i božićnih blagdana organizira događanje „Adventska i božićna priča”. Svečano otvorenje bit će održano povodom proslave Dana GKK u ponedjeljak, 7. prosinca 2015. g. u 19.00 sati ispred odjela Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu.

 

Na trgu ispred knjižničnog odjela bit će upriličen koncert na kojemu će nastupiti: djeca iz kaštelanskih osnovnih škola i dječjih vrtića, učenici 1. i 3. razreda OŠ kneza Mislava s vjeroučiteljicama, finalistica RTL-ove emisije „Zvjezdice” Lana Rubelj, Anton Jerkunica, Tereza Šimundić, Roko Kraljević te Ivona Mandić, Valentina Mustapić i Josip Grgantov.
Svoj dolazak najavio je i specijalni gost – sv. Nikola, koji će djecu darivati slatkišima. Istim povodom nazočnima će biti predstavljeno predvorje knjižničnog odjela, za čije je uređenje u adventskom i božićnom ugođaju zaslužna Anamarija Kelava, a koje će od 7. 12. 2015. do 05. 01. 2016. svakim radnim danom u 18.30 postati mjesto svakodnevnog druženja članova Knjižnice uz čitanje i pričanje adventskih i božićnih priča, izradu božićnih ukrasa, kreativnih literarnih i likovnih radionica itd.
Inače, tijekom cijelog prosinca u svim odjelima GKK održavat će se prigodne kreativne radionice u sklopu kojih će biti izrađivani božićni ukrasi, igraonice za djecu i sl. te će se najmlađi članovi Knjižnice moći upoznati sa sv. Nikolom i sv. Lucijom uz pjevanje adventskih i božićnih pjesama, pričaonice gdje će biti čitane najljepše slikovnice i priče na temu Božića, a bit će organizirane i edukativne projekcije crtanih filmova.
Osim toga, svi novi članovi, koji se u GKK učlane 7. 12. 2015.- 5. 1. 2016. sudjeluju u nagradnoj igri (izvlačenje nagrada 5. siječnja 2016. u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu; 1. nagrada – obiteljski izlet; 2. i 3. nagrada – obiteljski ručak).
Iz gradske knjižnice se raduju vašem dolasku.
Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: GK Kaštela/Renata Dobrić/
D. Šabić, mag. nov.