Apolitični

Advent u Zadru i Đir po gradu

U pravom blagdanskom ugođaju zadarski trgovci i ugostitelji u posebno dizajniranim kućicama nudit će prigodne proizvode, kobasice, kuhana jela, palačinke, fritule, ribu, jela s roštilja, kuhano vino, šampanjce, vina, rakije, tople bezalkoholne napitke, suvenire, božićne ukrase, slastice. Adventski sajam počeo u petak, 4. prosinca i traje do 6. siječnja, a bit će ispunjen brojnim prigodnim programima: koncertima, blagdanskim radionicama, dječjim festivalom, uz mnogobrojna iznenađenja. Također, planiran je i doček Nove godine uz koncert.
Evo vam donosimo redoslijed programa koji su za vas osmislili domaćini:
– U petak, 4. prosinca, u 17 sati je svečano otvoren uz glazbu i zabavni program „Svi zajedno za radost Božića”. kojeg su popratili brojni Zadrani i njihovi gosti.
– U subotu, 5. prosinca, u 18 sati održat će se paljenje druge adventske svijeće koju će upaliti fra Miroslav Barun uz nastup crkvenog zbora sv. Mihovil. U 20 sati održat će se koncert Marine Tomašević.
– U nedjelju, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole bit će organizirane dječje radionice i igraonice te dječji festival Radost Božića. Sveti Nikola, na radost najmlađih, napravit će đir po gradu od Trga Petra Zoranića, Kalelargom do Foruma i Klizališta.
Peti Đir po gradu
Već petu godinu zaredom, Grad Zadar organizira manifestaciju „Đir po gradu” uz partnerske institucije: Udruženje obrtnika Zadar, Turističku zajednicu Grada Zadra, Hrvatsku gospodarsku komoru Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije. Cilj manifestacije je različitim popustima, akcijama i događanjima privući građane na Poluotok kako bi stara gradska jezgra i u zimskom razdoblju bila posjećena.
Dodajmo kako je „Đir po gradu” započeo još krajem studenoga 2015. i traje do 15. siječnja 2016. godine. Ove godine je s restoranima dogovoreno da će svakoga dana do 17 sati ili do isteka zaliha nuditi dnevne menije od tri slijeda po pristupačnim cijenama. Sudjeluju brojne gradske konobe, a i kafići također imaju prigodne popuste, posebne ponude i tzv. happy hour. Trgovine su pripremile prigodne popuste i akcije na svoje proizvode, dok su se i Zadarski muzeji pripremili s posebnim programima i popustima na ulaznice i suvenire.
Klizalište Forum također sa svojim sadržajima daje doprinos blagdanskom ugođaju, organizira se škola klizanja za djecu i odrasle uz tečaj plesa.
Od 9. do 13. studenoga održat će se sajam Naši mali gušti – 10. Izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar.
Pročitavši sve ovo stvarno možemo kazati da će vam prosinac biti veseliji ako posjetite Zadar.
Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: grad-zadar.hr
D. Šabić, mag. nov.