Apolitični

Adrenalinske vožnje u Omišu

Ljubitelji povećih brzina i športskih automobila dolaze na svoje skorašnjim prvenstvom Hrvatske za regiju Jug koji će se održati u Omišu pod nazivom „Memorijal Darko Kekez”. Radi se o automobilističkoj utrci koju su organizatori nazvali u čast preminulom predsjedniku kluba, Darku Kekezu. Želja im je da se tradicija ovog imena nastavi i dalje, te su zato Memorial Darko Kekez organizirali na velikom parkingu Priko u trenutno najpopularnijoj disciplini – kronometar vožnjama.

Podsjetimo da je Klub osnovan još od 1989. godine kad su se brojna imena koja su do tada vozila za druge klubove udružila i osnovala AMK „Oneum” Omiš, te je postao okupljalište kvalitetnih vozača, osvajača nemalog broja trofeja u raznim disciplinama. U početku su Omišani osvajali pobjednička postolja u ocjensko-spretnosnim vožnjama, reli druge kategorije, tada najpopularnijim disciplinama. Vremena su se mijenjala i te dvije naizgled spore, ali tehnički najteže discipline zamijenio je autocross.
Došle su nove, mlade snage i uz preneseno znanje starih majstora zajednički se pune police peharima i medaljama. Natjecateljski duh, onaj dalmatinski dišpet i veliko iskustvo u tehničkim disciplinama Omišanima osigurava redovito mjesto u vrhu automobilističkog športa.
– U bližoj budućnosti su nam u planu provedba škole sigurne vožnje za sve zainteresirane, edukacija mladih o sigurnosti u prometu, sve naprednije, talentiranije zainteresirane motivirati kroz školu športske vožnje na posebno pripremljenoj stazi – potvrđuju iz AMK „Oneum”, a vas ljubitelje adrenalina pozivamo ove nedjelje u Omiš na prigodno športsko-automobilističko druženje.

Više u kategoriji: Šport; Hobi
Foto: facebook.com
D. Šabić, mag. nov.