Apolitični

Adrenalinska utrka otkriva ljepote kvarnerskih otoka

4 Islands MTB race koja se već tradicionalno održava na kvarnerskim otocima – Krku, Cresu, Lošinju i Rabu – postala je dio Epic series Ironman grupe

4 Islands MTB Stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje se od prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila “4 Islands MTB race” kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Tako će Hrvatska i Kvarner stati uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi. Dodatna vrijednost ovog događaja je promocija hrvatskih otoka Krka, Raba, Cresa i Lošinj kao biciklističkih destinacija te unaprjeđenje ciklo turizma kao alternativnoga oblika turizma u RH.

Organizator projekta, Tomislav Zobec, otkrio nam je kako je vizija projekta pozicionirati 4 Islands MTB stage race kao jednu od najprepoznatljivijih etapnih brdsko-biciklističkih utrka na svijetu i ostvariti održiv projekt za kompaniju i lokalnu zajednicu. “Želja nam je promovirati brdski biciklizam i pružiti korisnicima neponovljivo iskustvo vožnje bicikla na jedinstvenim lokacijama te postati utrka s najjačim svjetskim imenima iz sporta.”

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com