Apolitični

ABBA pokreće novi trend? Umjesto članova grupe, na pozornici će biti njihovi – avatari

Hologrami su proizvod višegodišnjeg projekta osmišljenog u partnerstvu s tvrtkom za specijalne efekte koju je osnovao tvorac “Ratova zvijezda” George Lucas.

Legendarna švedska pop grupa ABBA vraća se na pozornicu u petak u Londonu, ali u obliku avatara koji će članove grupe prikazati onako kako su izgledali 1970-ih, u svjetlucavim kostimima i čizmama s petom.

Obožavatelji će slušati njihove glasove, no pjevači neće biti na pozornici. Posjetitelji koncerata vidjet će “ABBAtare” u hologramskom obliku koji prikazuju članove grupe onako kako su izgledali na vrhuncu slave.

Uložili smo srce i dušu u ove avatare te sada oni preuzimaju, rekao je 77-godišnji član benda Bjorn Ulvaeus u intervjuu za AFP uoči premijere u Stockholmu.

Drugi pokušaji koncerata s hologramima dobili su mlake kritike, ali ABBA se nada da će njihovi obožavatelji osjećati kao da gledaju ‘pravu stvar’.

Ovo je jedan od najodvažnijih projekata ikada napravljenih u glazbenoj industriji, rekao je Ulvaeus koji je s Bennyjem Anderssonom napisao većinu najvećih hitova grupe.

Avatari će se pojaviti u svjetlucavoj odjeći benda iz 1970-ih.

Koncert se snimao pet tjedana sa 160 kamera.

Posjetitelji londonskog koncerta bit će počašćeni 90-minutnom izvedbom s desetak glazbenika koji će svirati uživo kao instrumentalna pratnja avatarima.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Youtube ScreenShot