Apolitični

ABBA Arena London: Drvena arena za 5 godina virtualnih koncerata Abbe

U londonskoj montažnoj areni će se 5 godina izvoditi virtualni koncert Abba Voyage, nakon čega će biti razmontirana.

Švedska supergrupa Abba nedavno je lansirala virtualni koncert pod nazivom Abba Voyage koji sadrži virtualno otjelovljenje jednog od najpopularnijih pop bandova sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Za prikazivanje koncerta u Londonu, arhitektonski ured Stufish Entertainment Architect, projektirao je modularnu montažnu drvenu arenu koja je locirana pokraj Olimpijskog parka.

Zgrada je izgrađena od drva i čelika, a doseže visinu od 25,5 m i dolazi s impresivnom kupolom bez stupova od 70 m. Njezin cjelokupni oblik poprima oblik šesterokuta, a krovna i zidna obloga dizajnirani su da ublaže buku u okolnim stambenim područjima. Pročelje ima porozni zaslon od drvenih letvica, s velikim logotipom ABBA prikazanim na vanjskoj strani pomoću LED svjetlosnih traka. Unutarnji raspored također je raspoređen u šesterokutnom obliku i uključuje susjednu dvoranu s velikom drvenom nadstrešnicom. Ideja ovog projekta je da arena prikazuje Abba Voyage show 5 godina, odnosno sve dok za njim ima interesa, nakon čega će biti rastavljena i uklonjena.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr