Apolitični

ABB i Amazon Web Services vode vozne parkove u potpuno električnu budućnost

ABB i AWS, tvrtka grupacije Amazon.com, Inc., najavili su suradnju na razvoju digitalnog rješenja u oblaku za upravljanje flotama električnih vozila u stvarnom vremenu. Rješenje će optimizirati učinkovitu uporabu EV-a i ubrzati elektrifikaciju voznih parkova, pomažući operaterima parkova širom svijeta održati stopostotni kontinuitet poslovanja dok prelaze na potpuno električne tehnologije.

Suradnja će kombinirati bogato iskustvo lidera u svijetu e-mobilnosti, ABB-a, u upravljanju energijom, tehnologijom punjenja i rješenjima e-mobilnosti s AWS-ovim portfeljem oblačnih tehnologija i softverskom stručnošću bez premca.

Kako bi potaknuo napredak u flotama EV-a, ABB je stvorio nediversificiranu tvrtku u Berlinu koja će razviti prilagođene, skalabilne i isplative tehnologije za operatere flota koje mogu koristiti svi proizvođači izvorne opreme za vozila. U suradnji s AWS-om, ovaj novi poduhvat dizajnirat će interoperabilno rješenje za upravljanje flotom za rad sa svim tipovima vozila i infrastrukturom za punjenje. Korištenjem strojnog učenja i analitike, uključivat će uzbudljiv skup značajki, uključujući planiranje punjenja i praćenje u stvarnom vremenu s uvidom i radnjama za stanje i servisiranje vozila, zajedno s optimizacijom rute EV-a na temelju doba dana, vremena i obrazaca korištenja.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay