Apolitični

9. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova u Zadru

Zadar je po staroj i dobroj tradiciji ponovno domaćin 9. Međunarodnog natjecanja amaterskih pjevačkih zborova (ženskih, muških i mješovitih) u trajanju od 4 dana, počevši od danas, a svečano otvorenje najavljeno je u zadarskoj katedrali sv. Stošije u 21. sat. Internacionalna manifestacija pjevačkih zborova još je jedna prilika Zadra da se predstavi svijetu, s obzirom poglavito i zato što je nekoliko TV kuća iz susjednih europskih zemalja najavilo dolazak s ciljem snimanja ovog događaja i reportaže o ljepoti i povijesti Donatovog grada.
U programu će nastupiti osam zborova iz Slovenije, Švedske, Mađarske te naravno i Hrvatske. Nas će predstavljati ženski i mješoviti zbor iz Zagreba pod budnim okom dirigentice Jasenke Ostojić. Oni koji budu imali sreće biti na svečanom otvorenju međunarodne smotre zborova uživat će i u sakralnoj glazbi vrhunskih majstora Rahmanjinova, Tavernera, Odaka i drugih. Solistički dio odrađuju sopran i solist zagrebačkih dječaka Sven Jagarinec, sopranistica Anabela Barić, alt Anamarija Žugić i Kirka Klišmanić Mrak i tenori Fabijan Komljenović i Franko Klisović.
Solisti će biti Sven Jagarinec (sopran i solist Zagrebačkih dječaka), Anabela Barić (sopran), Anamarija Žugić (alt), Kirka Klišmanić – Mrak (alt), Franko Klisović (tenor) i Fabijan Komljenović. Zborska i sakralna glazba dovoljan su razlog da kao publika sudjelujete u Međunarodnom natjecanju amaterskih pjevačkih zborova u prelijepom Zadru. Za učiniti dobro kulturno djelo nikada nije kasno.
Više u kategoriji: glazba, kultura
D. Šabić, mag. nov.