Apolitični

81. izdanje modne manifestacije Zlatna igla

Prošla je točno 81 godina od kad je 15. listopada 1935. godine održano prvo izdanje modne manifestacije Zlatna igla. Ove godine, na isti datum, 15. listopada s početkom u 20 sati,  Zlatna igla u svom 81. izdanju održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a u sklopu programa predstavili su se brojni hrvatski modni dizajneri.

Petnaest poznatih dizajnera predstavilo je svoje kreacije, a u što vjernijoj i autentičnijoj prezentaciji pomoć su im pružili kolege frizeri i kozmetičari iz Udruženja obrtnika grada Zagreba uz pedesetak drugih sudionika iz različitih drugih dizajnerskih i umjetničkih sekcija poput krznara, postolara, klobučara, cvjećara i zlatara. Široka paleta umjetničkog i dizajnerskog društva prezentirala je tako svoje unikatne radove želeći time zaokružiti još jedno uspješno izdanje najdugovječnije modne priredbe u Hrvatskoj.

Među imenima dizajnera koji će na Zlatnoj igli i ove godine predstaviti svoje kreacije nalaze se: XD Xenia Design, Ana Kujundžić, NIT by Ana Žarković, Stolnik, Obrt Sea, Mara etni butik, DNK Nada Došen, Modna manufaktura Mustre, Iva Karačić, Etna Maar, Muška moda Šabić, Modni salon Dora, Krzno Sumrak, Igor Galaš i Otvoreni atelijer Milena.

Cjelokupni ambijent upotpunio je i glazbeni program u sklopu kojeg su nastupili Mia Dimšić, grupa Bang Bang te glazbena i modna ikona čijem maestralnom umjetničkom stilu se nalazi adekvatna paralela – Josipa Lisac.