Apolitični

Splitski americana bend 058 ima novi singl “Bijeg”

SJAJAN SPLITSKI AMERICANA BEND, PREDSTAVLJA VIDEO SPOT ZA PJESMU “BIJEG”, NJIHOV POSLJEDNJI SINGL KOJIM NAJAVLJUJU IZLAZAK ALBUMA PRVIJENCA U IZDANJU CROATIA RECORDSA!

058 povezao je Split s Texasom, kadrove snimljene uz rijeku Cetinu s onima američkog juga – jer glazba je tu da spaja naizgled nespojivo, a 058 su najbolji ambasadori grada i države iz koje dolaze! Oduševili su publiku prošle godine u Texasu, kući su ponijeli nagradu, a dobar glas širi se i dalje jugom Amerike. Glazba za pjesmu „Bijeg“ skladao je Branko Mamut, dok je tekst osmislila Ivana Pinčić, a sve skupa aranžirao i producirao Ivan Cinotti u Extra Music studiju u Kaštel Štafiliću.

Redatelj spota Toni Banov na jednostavan, ali efektan način dočarao je kako jedan splitski bend živi svoj glazbeni san i da glazba ne poznaje granice! Svoje snove će nastaviti ostvarivati i dalje, a prva velika stvar koja slijedi u karijeri ovog sjajnog benda je album prvijenac koji će uskoro ugledati svjetlo dana i koji će bendu biti podstrijeh za daljnje djelovanje i osvajanje publike svojim eklektičnim i zavodljivim glazbenim stilom!

izvor: Croatia Records

Grupa 058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i skladatelj Branko Mamut godine 2012. okupio sjajan tim glazbenika kako bi ispričao svoju glazbenu priču. Članovi grupe 058 su: Branko Mamut, Nera Šulentić, Predrag Lovrinčević, Nikša Orlandić, Zvonimir Šulentić i Ivan Cinotti. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenoga prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu. Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž. To je spoj koji pršti energijom i toplinom, a pokretan isključivo ljubavlju prema glazbi.

Iza sebe imaju uspješne singlove na hrvatskom jeziku: Lutke, Vrijeme, Kiša, Nova priča, Ljeto, Žice od sna i Čudo s ovogodišnjeg Splitskog festivala te nagradu direkcije festivala Texas Country Music Awards za najorginalniju glazbu. Sudjelovali su u RockOffu i HGFu, gdje su stigli do polufinala, a njihova pjesma Changes nominirana je za pjesmu godine na Radiju 101.

Krajem listopada i početkom studenog ove godine bend 058 odlazi na turneju po Americi, gdje će se ponovno natjecati na festivalu Texas Country Music Awards, nastupiti u nekoliko gradova, ali i snimati svoj prvi live album u SUN studiju, gdje su snimali legendarni Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee i drugi.