Apolitični

72. Dubrovačke ljetne igre donose ovog ljeta više od 60 događanja

Više od šezdeset dramskih, glazbenih, plesnih i folklornih događanja održat će se u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara od 10. srpnja do 25. kolovoza na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, najavilo je vodstvo Igara, nakon što je Festivalsko vijeće na jučer, 11. svibnja održanoj sjednici usvojilo program.

Osnovicu dramskog programa 72. Igara čine tri produkcije unutar EU projekta Port of Dreamers te predstava „Glava lava“ koja progovara o Dubrovniku kao mjestu sudara bremenite povijesti i burleskne tranzicije.

Najavljene su i reprizne izvedbe uspješnica prijašnjih sezona. U srpnju će publika uživati na Lovrjencu u nagrađivanom Shakespearovu „Hamletu“ u režiji Paola Magellija s Dubrovčaninom Franom Maškovićem u naslovnoj ulozi, kao i u autorskom projektu Saše Božića „Mara i Kata“.

Glazbeni program 72. Igara počet će udaraljkaškom poslasticom predvođenom sjajnom Ivanom Kuljerić Bilić, s kojom će, na pozornici ispred crkve sv. Vlaha, nastupiti Nikola Krbanyevitch te Francesco Mazzoleni i Luis Montealegre

Tomislav Fačini dirigirat će Zborom HRT-a na prvom ovoljetnom festivalskom koncertu u Kneževu dvoru, gdje će uslijediti i nastup impresivnog mladog hrvatskog pijanista Lovre Marušića, zatim koncert ruske sopranistice Julije Ležnjeve s ansamblom La voce strumentale.

Početak online prodaje ulaznica očekuje se po objavi novih epidemioloških smjernica za događanja.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay