Apolitični

7. Sinjski sajam sela, dođite u grad alkara

U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja od 4. do 6. kolovoza na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se 7. Sinjski sajam sela.
Sinjski sajam sela i ove godine pruža nam prigodu za uvid u jedinstvenu i bogatu baštinu protkanu duhom naših predaka. To je neizmjerno bogatstvo tradicije koja oplemenjuje našu sadašnjost i utire put u budućnost.
Na sajmu će biti prikazani autohtoni proizvodi i zanati hrvatskog sela kao još jedna u nizu neprocjenjivih dragocjenosti kojom naša domovina pridonosi svjetskom kulturnom nasljeđu.

Sinjski sajam sela, dođite


Očekujemo između 30 i 40 izlagača iz cijele Hrvatske koji će na sajmu predstaviti svoje autohtone proizvode, usluge i suvenire.
Sajam će se odvijati kroz tri dana, a pored izložbenog dijela ima i zabavni dio programa. Nastupit će:
– Sinjske mažoretkinje,
– Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine,
– Grupa Ljuta kuća,
 -naši dragi gosti – Puhački orkestar Općine Nedelišće koji će svojim uistinu bogatim i raznovrsnim repertoarom zasigurno oduševiti sve nazočne, zatim,
– Udruženje obrtnika Sinj koje će upriličiti obrtničke revije s narodnim nošnjama, ali i modne revije frizura i šminkanja te cvjetnih aranžmana.


Tijekom trodnevnog održavanja sajma osigurat ćemo svim posjetiteljima konzumaciju naših specijaliteta – sinjskih uštipaka i cetinskog sira po simboličnim cijenama, a sva prikupljena sredstva biti će donirana za obnovu Vodotornja u Vukovaru, simbola hrvatskog zajedništva.
Ulaz na sajam je besplatan i svi su dobrodošli!