Apolitični

6TH THRILL BLUES FESTIVAL: PREDSTAVLJEN PROGRAM NAJVEĆEG BLUES FESTIVALA U HRVATSKOJ

Bajkoviti dalmatinski gradić Trilj ovog ljeta ponovno postaje središte blues zvuka, zahvaljujući najvećem blues festivalu u Hrvatskoj i jednom od najjačih glazbenih događanja ovog oblika u jugoistočnom dijelu Europe – Thrill Blues Festivalu. Šesto izdanje festivala pretvorit će od 30. lipnja do 2. srpnja cetinski “grad mostova” u oazu blues glazbe, a upravo je sinoć na prigodnoj press konferenciji u Splitu predstavljen cjelokupni program ovog trodnevnog događanja.

Svi detalji ovogodišnjeg izdanja festivala predstavljeni su u subotu, 21. siječnja, u splitskom klubu Baraka, gdje je uz press konferenciju održana i blues svirka bendova Charlie & Bell Blues Experience i Sunnysiders. Prema riječima umjetničkog direktora festivala Borisa Hrepića Hrepe, ovo će biti najjače, najbogatije i najraznovrsnije izdanje do sada. “Ukratko rečeno, bit će bluesa kao u priči” naglasio je tijekom predstavljana programa, u sklopu kojeg će u Trilj stići neka od najzvučnijih svjetskih blues imena.

Od SAD-a preko Francuske do regije – koncertni program donosi nastupe više od deset vrhunskih blues imena

Vodeće ime festivala svakako je cijenjeni američki gitarist i skladatelj Robben Ford, kojeg je magazin Musician uvrstio među 100 najboljih svjetskih gitarista. U svojoj bogatoj karijeri svirao je turneje i glazbeno surađivao s Milesom Davisom, Bobom Dylanom, Joni Mitchell, Dizziem Gillespiem, pa čak i grupom Kiss, a prošle je godine bio gost na talijanskom dijelu europske turneje Eric Claptona. Objavio je trideset albuma te ima i pet Grammy nominacija. Ovaj vrhunski glazbenik do sada nije nastupao u ovom dijelu Europe, stoga će njegov nastup na Thrill Blues Festivalu ujedno biti i njegov premijerni i ekskluzivni nastup u regiji.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: 6TH THRILL BLUES FESTIVAL