Apolitični

67. Splitsko ljeto otvara ‘Cavalleria rusticana’

Premijerom opere ‘Cavalleria rusticana’ Pietra Mascagnija na Peristilu 14. srpnja otvorit će se 67. Splitsko ljeto, čiji će bogati program osim opere, drame i baleta ponuditi i izložbe, koncerte, predstavljanje knjiga i šanson kabaret, najavljeno je na konferenciji za medije

Splitsko će se ljeto osim na Peristilu održavati na još nekoliko lokacija, među kojima su Meštrovićeve Crikvine-Kaštilac, Galerija Emanuela Vidovića, Trg Gaje Bulata, Sustipan, Muzej Grada Splita, Galerija Meštrović, Česma u Vrlici, Gradska knjižnica Marka Marulića te Sveti Filip i Jakov, gdje će splitski HNK zadnjega dana festivala izvesti dramu Ilije Zovka “Francuzica”.

Festival se zatvara 14. kolovoza na Sustipanu, gdje će se održati dodjela nagrada Judita.

Ravnatelj Opere HNK Split Jure Bučević podsjetio je da su zadnju opernu produkciju imali 23. srpnja 2020. godine te naglasio da je to puno vremena bez žive izvedbe zbog čega svi nestrpljivo čekaju novu premijeru. Naglasio je da je orkestar “u top formi i jedva čeka ‘istrčati na teren'”.

Za otvorenje je najavio jednočinku “Cavalleria rusticana” u kojoj će se, istaknuo je, osjetiti dašak Mediterana.

“Nakon toga slijede ‘Lombardijci’, predstava koju je uživo vidjelo ukupno 400-tinjak ljudi, pa repriza ‘Nabucca’, kao i ‘Ero s onoga svijeta’ kojega Vrličani i njihovi gosti uvijek tako rado dočekaju”, rekao je Bučević najavivši i “bogatu lepezu” koncertnoga dijela programa koji će zadovoljiti sve ukuse i dobne skupine.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay