Apolitični

65. Splitsko ljeto: na Peristilu izveden “Nabucco”

Opera “Nabucco” talijanskog skladatelja Giuseppea Verdija izvedena je u utorak na Peristilu u sklopu 65. Splitskog ljeta, pod ravnanjem maestra Harija Zlodre i u režiji Jelene Bosančić.

Veći dio protagonista predstave u utorak isti je kao i na prošlogodišnjoj premijernoj izvedbi. Naslovnu ulogu tumačio je talijanski bariton Devid Cecconi, Abigaille je tumačila talijanska sopranistica Daniela Schillaci, Ismaele tenor Bože Jurić Pešić, Zaccaria nacionalni prvak bas Ivica Čikeš, a Fenena solistica splitske Opere, sopranistica Antonija Teskera. Tu su i ostali solisti te Zbor, Orkestar i Balet HNK-a Split.

Nositelj  glavne uloge David Cecconi izjavio je kako mu je veliko zadovoljstvo igrati Nabucca u prostoru poput Peristila.

“Ovo je jedan o najljepših Nabucca pošto se izvodi u jedinstvenom prostoru Peristila, a scenografija je uklopljena”, kazao je talijanski glumac. Pohvalio je profesionalnost cijelog ansambla i istaknuo kako je “redateljica Bosančić ovom predstavom napravila ozbiljan posao”.

Ova izvedba opere  “Nabucco” je na repertoaru 65. Splitskog ljeta i u četvrtak, 1. kolovoza.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Pixabay