Apolitični

54. hvarske ljetne priredbe uz vrhunske izvođače

Hvarske ljetne priredbe u srpnju kreću s klapskom pismom ispred Franjevačkog samostana, koju će za sve goste interpretirati klapa Contra, kao i druge skupine koje čuvaju i baštine dalmatinsku klapsku pjesmu, a već od sljedećeg tjedna na repertoaru će se moći pronaći različite vrste glazbenog stila kao što je jazz.

Točnije, od ponedjeljka započinje Jazz večer koju će upotpuniti jazz orkestar HRT-a sa solisticom Valerijom Nikolovskom i Viktorom Lipićem na glasoviru. Orkestrom će dirigirati Andreas Marinello, a dva dana kasnije nastupit će domaći, otočki pjevački zbor Stella Maris.
U nastavku srpnja program popunjavaju poznati svjetski umjetnici na glasoviru, zagrebački ansambl Responsorium, zatim Zagrebački kvartet, violinist svjetskog glasa Stefan Milenkovich, vrhunski gitarista Edin Karamazov i mnogi drugi.

Franjevački samostan uz molitvu i vjeru, kroz najtopliji mjesec u godini najsunčanijeg otoka na Jadranu, zahvaljujući hvarskim ljetnim priredbama privlači glazbom i svjetskim muziciranjem i to 54. put zaredom. Čestitamo.

Više u kategoriji: Glazba

Foto: tzhvar.hr

D. Šabić, mag. nov.