Apolitični

50. godina KUD-a Dalmacija Dugi Rat

50. godina KUD-a Dalmacija Dugi Rat

Lani je Osobnu nagradu općine Dugi Rat za 2015. zaslužio jedan folkloraš u najboljim godinama, naš sumještanin Ante Raljević, koji se desetljećima ističe u sportskom, kulturnom i društvenom radu u našoj sredini, a ove je godine jedan od favorita za skupnu nagradu općine Dugi Rat njegovo i naše kulturno-umjetničko društvo “DALMACIJA” Dugi Rat.

Ove godine slavi okruglih 50. godina uspješnog rada na promicanju naše bogate tradicije u plesu, pjesmi i običajima te baštini općenito. Čestitamo im na ovoj važnoj obljetnici! Naši dragi folkloraši jedni su od najuspješnijih dugoratskih društava, osnovani su 8. ožujka 1967. godine u našem malom mistu u kojem djeluju do dan danas kroz niz sekcija (a i nadalje će! 🙂 njegujući nesmanjenim plesnim tempom našu bogatu folklornu baštinu i dalje okupljajući generacije i generacije naše mladosti oko plesa, pjesme i kvalitetnog druženja, promičući našu tradiciju i kulturno blago po svim zakutcima domovine te na mnogim festivalima diljem svijeta gdje su pozivani te dovodeći brojne svoje prijatelje i goste u ovu lijepu našu sredinu.

Ne sumnjamo da će nam uskoro naši folkloraši pokloniti i veliku feštu prilikom proslave pola stoljeća rada svog društva.