Apolitični

5. po redu Kolonija Galerije Plamenac

Kolonija Galerije Plamenac već nekoliko godina plijeni pozornost umjetničkim izričajem, a večeras otvara svoja vrata u Sinju pred početak ovogodišnjih alkarskih svečanosti.

8. srpnja u Alkarskim dvorima s početkom u 19 sati upriličit će se otvaranje pete po redu Kolonije Galerije Plamenac.
Podsjećamo, Galerija Plamenac 2012. godine pokrenula je projekt „Otvoreni atelijer”, kojim nastoji promicati Sinjsku alku i Gospu Sinjsku kao teme u suvremenoj umjetnosti, dajući time svoj prilog velikim obljetnicama – 300 godina Sinjske alke i krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske.

Kolonija Galerije Plamenac…

U četiri kolonije sudjelovao je veliki broj umjetnika koji su ostvarili iznimno vrijedna djela, a neki od njih svoja djela su nakon kolonije ostavili Galeriji Plamenac. Prošle godine postavljano je kiparsko djelo „Kubura 1715.” Kažimira Hraste, koja se ističe, izuzev inventivnom formom, još i impresivnim dimenzijama od 3,6 metara. Odlivena je u bronci, a svečano je otkrivena javnosti kao posebni slavljenički događaj ispred Alkarskih dvora.
Ove godine Galerija Plamenac nastavlja svoju uspješnu djelatnost projektom „Otvoreni atelijer” u kojemu će sudjelovati ugledni hrvatski umjetnici srednje i mlađe generacije: akademski slikar Dalibor Jelavić, akademski kipar Ilija Skočibušić, Petar Dolić, Robert Jozić i Ante Rašić.