Apolitični

5 mjesta s najmodrijom vodom na svijetu

Jedan od najljepših doživljaja koje nam je majka priroda podarila svakako je mogućnost uživanja u plavim morima, jezerima i svim ostalim vodama, bilo da pokraj njih tek stojimo ili se uživajući u njima – kupamo. E, pa, ovo su neka od najmodrijih mjesta na planetu!

Jezero Peyto, Kanada

Ovo treperavo, zapanjujuće plavo jezero, naći ćete u kanadskoj državi Alberta

To – Sua, Samoa

Postoji dobar razlog zbog kojeg svake godine tisuće i tisuće posjetitelja putuju do najpoznatijeg prirodnog bazena na Samoi. To – Sua, ili u prijevodu „velika rupa“.

Zaljev Hanuama, Havaji

Radi se o jednom od najpopularnijih turističkih odredišta na havajskom otoku Oahu, s jako dobrim razlogom. Naime, ovaj zaljev dom je nevjerojatno bogatog podmorja, što ga čini sjajnim odredištem za ronjenje. 

Jezero Krater, Oregon, SAD

Nalazi se u Oregonu, a postanak jezera i više je nego zanimljiv. Naime, prije gotovo osam tisuća godina vulkanska erupcija prouzročila je pad planinskog vrha, što je rezultiralo kraterom koji još uvijek postoji.

Jezero Tahoe, Kalifornija/Nevada, SAD

Ovo veliko slatkovodno jezero nalazi se na granici Nevade i Kalifornije te je dugačko četrdesetak, a široko dvadesetak kilometara. S dubinom od petstotinjak metara, jezero Tahoe deseto je najdublje jezero na svijetu.

Cijeli članak i fotografije možete pronaći na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay