Apolitični

5. Dimensions Festival u Puli

Jedan od najcjenjeniji svjetskih festivala elektroničke glazbe u svijetu, Dimensions Festival, svoje peto izdanje otvorio nastupom trip hop glazbenog dua Massiv Attack.

Svoju vjernu publiku Massiv Attack počastio je dugo iščekivanim nastupom na jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom, pulskoj Areni, a festival će sve zaljubljenike u elektronsku glazbe zabavljati do 28. kolovoza.

Dimensions Festival


Dimensions Festival, kada je riječ o elektroničkoj glazbi, već je stekao laskavu titulu jednog od najutjecajnijih glazbenih festivala u svijetu, a program petog izdanja spaja techno, house, jazz i soul svjetske zvukove i garantira nezaboravno glazbeno iskustvo.
Čast otvorenja festivala pripala je britanskom bendu Massiv Attack koji će uz stare hitove publiku zagrijati i pjesmama s novog albuma čiji je izlazak najavljen u siječnju sljedeće godine. Nastup na Dimensions Festivalu tako će im se uklopiti u europsku turneju i promociju novog EP-a „Ritual Spirit”. Sve zaljubljenike u trip hop zvukove ovog glazbeno utjecajnog benda posebno će razveseliti vijest da će im se na pozornici priključiti i nekadašnji član benda, Tricky. Naime, Tricky se po prvi puta s Massiv Attack dvojcem pojavljuje na pozornici nakon 1994. godine i albuma „Protection”.
Istu tu večer, pulska Arena ugostit će i američkog saksofonista Kamasia Washingtona, poznatog po brojnim zajedničkim nastupima s glazbenim imenima poput Jeffreya Osbornea, Georgea Dukea, Stanleya Clarka i brojnih drugih. Pozornicu starog rimskog amfiteatra, pulsku Arenu, svojim ritmovima zapalit će i Moodyman, techno glazbenik iz Detrita.


Festival se nakon Arene seli na prostor tvrđave Punta Cristo u blizni Pule gdje će sve prisutne zabavljati Larry Heard, DJ Fett Burger & DJ Sottofetta i brojna druga imena elektronske scene. Kao poseban gost festivala očekuje se i Moritz von Oswald Trio, eksperimentalna jazz-fusion skupina te Mood II Swing cijenjeni underground house duo.
Brojna druga imena elektronske glazbe uveličat će svojom glazbom peti Dimensions Festival u Puli, a cjelokupnu postavu izvođača možete pogledati na službenoj stranici festivala http://www.dimensionsfestival.com/line-up/ .
Festivalska ulaznica za sve zainteresirane može se kupiti u sustavu Entrio po cijeni od 660 kuna, a ulaznica za otvorenje festivala po cijeni od 350 kuna.
Broj ulaznica na festivalski događaj je ograničen, pa predlažemo da što prije osigurate svoje mjesto na festivalu elektronskih glazbenih poslastica u Puli.