Apolitični

Splićanin Toni Boban najbolji kuhar na interregionalnom kuharskom kupu

Drugi po redu Interregionalni kuharski kup europskih regija održan je proteklog vikenda u Makarskoj. U hotelu Miramare natjecalo se 15 vrhunskih kuhara, među kojima je titulu najboljeg kuhara regije osvojio Toni Boban iz Splita. Veliko finale odvijalo se u subotu od ranih jutarnjih sati, kada su natjecatelji podijeljeni u tri grupe pripremali dva jela; za predjelo – jadransku tunu s Kalija i kozice te glavno jelo od janjećih leđa i svinjskog filea. Natjecatelji su oduševili idejama, recepturama, izvedbom i prezentacijom, što je potvrdio i stručni žiri kojeg je predvodio Stevo Karapandža, uz Hrvoja Zirojevića, Marija Lulića, Zorana Krsteskog, Branka Ognjenovića, Aleksandra Stankovića i Đorđa Kostića. Prvo mjesto osvojio je mladi splitski kuhar Toni Boban, drugo mjesto pripalo je Nikoli Mishovskom iz Makedonije, a treće mjesto je osvojio Dragan Šljivić iz Bosne i Hercegovine (prošlogodišnji pobjednik).
U trodnevnom programu ove međunarodne manifestacije gosti su mogli uživati u dalmatinskoj večeri kušajući tradicionalne namirnice prezentirane na moderan način i večeri Crne Gore koja je ove godine bila gost domaćin, čija su autohtona jela pripremili najbolji crnogorski kuhari, a tradicionalne slastice žene iz Budve. Također, svi zainteresirani mogli su pristupiti stručnim edukacijama nazvanima Master class.
Svoj doprinos ovoj manifestaciji dali su i učenici Srednje strukovne škole Makarska koji su s članovima SKMER-a i djelatnicima hotela Miramare učinili da sve prođe u najboljem redu. Čestitamo Makarskoj na odličnom domaćinstvu u sjajnoj organizaciji.

Više u kategoriji: Hrana; Turizam
Izvor i foto: makarska.hr; makarska-post.com
D. Šabić, mag. nov.