Apolitični

Adriatic Gastro Show jača gospodarstvo

Splitska Arena na najbolji mogući način krenula je u tekuću godinu, pa je tako kroz prvi mjesec odradila zanimljive projekte poput klizališta, Sajma vjenčanja, velikih glazbenih koncerata , a ovoga tjedna tamo se smjestilo preko 150 izlagača na ovogodišnjem sajmu Adriatic Gastro Show koji će potrajati do subote, 6. veljače. Drugu godinu uzastopce sajam omogućuje poslovna duženja, razgovore i poslovne aranžmane najpoznatijim imenima iz područja gastronomije, vinarstva, turizma te renomiranim tvrtkama iz sfere ugostiteljstva i opremanja prostora.

Adriatic Gastro Show u svakom smislu doprinosi hrvatskoj turističkoj ponudi, gastro industriji, koja je usko vezana uz turističku djelatnost, približavajući tako svoju ponudu ne samo profesionalcima, već i drugim posjetiteljima i osiguravajući im izvrsnu priliku za nove poslovne dogovore i prijateljske kontakte.
Posjetili smo sajam prilikom otvaranja, te se ugodno iznenadili njegovom bogatom ponudom. Tako se mogu vidjeti OPG proizvođači iz Slavonije sa svojim autohtonim proizvodima, vinari, hotelijeri, proizvođači namještaja i hotelskog asortimana, proizvođači piva, gastronomskih specijaliteta iz svih dijelova Hrvatske kao i druge zanimljivosti vezane uz gastronomiju.

U najavnoj reportaži s Gastro Showa slušamo Renca Posinkovića koji nam govori o značaju ovakvih druženja i svjetlijim trenutcima splitske Arene. Županijski pročelnik za gospodarstvo i EU fondove, Anđelko Katavić sajam vidi kao približavanje malih i većih gospodarstvenika i poslovnih subjekata s ciljem jačanja našeg poduzetništva i gospodarstva. Županija kao pokrovitelj ovakvim i sličnim manifestacijama bezrezervno daje podršku. U prilog cijeloj priči ide i činjenica kako je Split bolje posjećen za vrijeme trajanja samog sajma budući da su do kraja tjedna najavljeni i kolektivni posjeti iz Austrije, Njemačke i Slovenije, tako da je već sada na području Splitsko-dalmatinske županije rezervirano 960 hotelskih soba.


Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.