Apolitični

43. Kulturno-umjetničke igre mladih u Splitu

Glazbena mladež Split dokazala se brojnim umjetničkim, kulturnim i glazbenim projektima koji su prepoznati u Dalmaciji i šire. Često se uključuju u humanitarne projekte za koje kažu da im pričinjavaju zadovoljstvo jer tako mogu dati sebe i pomoći dugima. No već puna četiri desetljeća svoje umjetničko, glazbeno lice otkrivaju zahvaljujući kulturno-umjetničkoj manifestaciji „Kulturno-umjetničke igre mladih” koje su vjetar u leđa dobile i izvan naših granica.
Split je ponovno grad u kojem će se mladi družiti kroz spomenuti projekt od 25. do 29. svibnja u Domu OSRH Lora na splitskom Poljudu. Projekt obuhvaća scensko-glazbeni rad koji nema natjecateljskog karaktera, a podijeljen je u tri grupe.
Glazbena mladež Split u mnoštvu naziva osmislila je i odabrala tri: Kolaž programi, Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku i Dance show. Samo druženje, igre i program odvijaju se u 5 dana kada se predstavi više od 3500 izvođača kroz desetak raznovrsnih programa. Najveća potpora djeci su gledatelji koji dolaskom, pljeskom i razgovorom pružaju potporu malim izvođačima.
Iz Glazbene mladeži potvrđuju kako je glavni cilj projekta djeci i mladeži podariti važno mjesto u društvu, a kako bi se oni na svoj umjetnički način putem glazbe ponajprije, predstavili publici, za što je potrebno tijekom godine konstantno raditi, a to znači da mladi svoje slobodno vrijeme posvećuju korisnim sadržajima.
S tendencijom druženja u zdravim sredinama, odmak od ulice za njih znači mnogo. Domaćini su jako zadovoljni s ovim projektom jer godinama luči odlične rezultate dodavši kako sve više i više kod mladeži pobuđuju interes za kvalitetnim radom pri različitim radionicama, radom u kulturnom-umjetničkim društvima, plesnim skupinama itd., dakle promiče se osmišljeno i dobro organizirano provođenje slobodnog vremena.
Više u kategoriji: kultura
Foto: visitsplit.com i gmsplit.hr
D. Šabić, mag. nov.