Apolitični

41. Praznik cvijeća pod motom „Cvit za Split”, praznik za oči

Bogati sadržajan prigodni program povodom obilježavanja Sudamje2016. na poseban način upotpunjuje manifestacija “Praznik cvijeća ” u Dioklecijanovim podrumima, koja Splićanima i gostima grada postaje pravi praznik za oči.

U sklopu svečanosti obilježavanja Sv. Duje u organizaciji Parkova i nasada, a pod okriljem grada Splita i TZ grada Splita te u suorganizaciji Udruženja obrtnika grada Splita, ovih nekoliko sljedećih dana Split će mirisati cvijećem, cvjetnim aranžmanima, zelenim ukrasima, stablima te drugim oku ugodnim prizorima u okviru programa 41. PRAZNIKA CVIJEĆA. Otvoren je u Dioklecijanovim podrumima, a potrajat će do 9. svibnja. Lijepa je ovo prigoda da uživate u onome što je priroda dala, a čovjek odabrao i aranžirao. Ove godine manifestacija ide pod nazivom „Cvit za Split”, potvrdio nam je to direktor Parkova i nasada, Zoran Barac, koji nas je ugostio u svom uredu te iskoristivši prigodu da pozove sve Splićane i druge da posjete Podrume i posjete sajam.

Potrebno je istaknuti kako se splitski međunarodni program odvija u dva dijela, izložbeni i međunarodno natjecanje florista, sukladno propozicijama Europske federacije florista (FLORINT), uz međunarodne licencirane suce (licenca FLORINT-a). Direktor Barac zadovoljan je s pozitivnim ozračjem istaknuvši da na „splitskom prazniku cvijeća” u čast sv. Duje i Dana grada sudjeluju mnogobrojni renomirani domaći i strani izlagač i proizvođači cvijeća.

Video: Teo Peričić