Apolitični

4. Trogirska intrada: sajam plodova jeseni

4. Trogirska intrada: sajam plodova jeseni, ovaj vikend svima vama neka bude u znaku posjete Trogiru.
Nakon uspješno organiziranih i izvrsno posjećenih predsezonskih sajmova, u nastojanju da i u postsezonskom razdoblju obogatimo ponudu grada Trogira, te omogućimo kako izlagačima, tako i posjetiteljima upoznavanje s bogatom ponudom hrvatskih, a napose dalmatinskih tradicionalnih i autohtonih proizvoda, u Trogiru će se po treći puta organizirati sajam plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2016.


U sajamskom dijelu manifestacije s ciljem što boljeg upoznavanja tradicionalne i autohtone ponude cijele Hrvatske, a napose Dalmacije, predstavit će nam se:
– proizvođači ekološki uzgojene zdrave hrane, vina, pčelarskih proizvoda, maslinovog ulja, ljekovitih preparata i drugih raznovrsnih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova),
– obrtnici koji se bave očuvanjem starih zanata kao i proizvođači tradicionalnih rukotvorina
– obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi)
4. Trogirska intrada…

Programskim dijelom manifestacije nastojat ćemo predstaviti narodne običaje te tradicijske plesove i glazbu ovog podneblja, kao i naše vrijedne vinare i vinogradare.


Ovogodišnja Trogirska intrada neka bude bogata ponudom i neka otvori vrata očuvanju izvornih vrijednosti i bogate tradicijske ponude ovog kraja, neka istakne bogatstvo materijalne i nematerijalne kulturne baštine te njenu upotrebu u našem svakodnevnom životu, te neka stvori preduvjete da ista preraste u tradicionalnu jesensku manifestaciju grada Trogira s ciljem očuvanja lokalnih identiteta u današnjim uvjetima sve veće globalizacije.
Podsjetimo, 4. Trogirska intrada održava se u Trogiru od 7. do 9. 10. u slavu plodova jeseni, s naglaskom na lozu, grožđe, vino i rakiju. Uz sajam, mali proizvođači i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i razne udruge nudit će domaće, autohtone proizvode i rukotvorine na trogirskoj rivi.

4. Trogirska intrada…

U sklopu kulturnog programa u subotu jutarnji program obuhvaća nastup Amaterskog kazališta Trogir koji će izvesti predstavu „Bili cvit” utemeljenu na istinitoj legendi, a nakon predstave u 11 sati na Trgu Ivana Pavla II. počinje promidžba dalmatinskih vina kao što su: Vinzzulin, Kraljevski vinogradi, Jelavić i sl. uz prigodnu zakusku i glazbeni program.
Dođite do Trogira.