Apolitični

4 točke uređenja blagovaonice – 4. detalji

 

Detalji u blagovaonici trebaju biti neagresivni i služiti kao dopuna cijelom izgledu prostora.

Police

Ako vam je pored stola potreban dodatni namještaj, ormar ili police, uklopite ga pazeći na njegovu veličinu i izgled kako ne bi dominirao. Ispunite ih stvarima koje tu morate spremiti, ali i dekoracijama, kako bi taj namještaj više izgledao kao ukras prostorije nego skladišni prostor.

 

Cvijeće

Zelenilo u prostoru uvijek je poželjan detalj, a blagovaonici će donijeti posebnu vedrinu. Nabavite zanimljivu vazu za stol ili policu, te svako nekoliko dana novim cvijećem unesite svježinu i promjenu u prostoru.

Uspomene

Fotografije su uvijek nezamjenjiv faktor osobnosti prostora. Pronađite im mjesto i na policama ili zidovima vaše blagovaonice. Isto vrijedi i za suvenire s putovanja, slike i figurice – sve sitnice koje vas raduju.

Voće

Voće u posudi na stolu uvijek izmami vedrinu zbog šarenila boja, a i prisjetit će vas da ga češće jedete: dakle, ugodno s korisnim.

 

Svijeće

Svijeće svih oblika i veličina lijep su dekorativan element, unose toplinu i zanimljiv su detalj na stolu ili polici u blagovaonici.

 

Podlošci i prekrivači

Podlošci i prekrivači za stol mogu uvelike promijeniti izgled i dojam stola i cijele blagovaonice. Nabavite nekoliko različitih – to će vam promijeniti doživljaj vaše blagovaonice svaki put kad ih promijenite.

Ogledalo

O ogledalu nije potrebno puno pisati: kao i u svakom prostoru – otvara prostor, čini ga većim, punijim te reflektira svjetlo.

Više u kategoriji: Arhitektura
A. Vlaić, mag. ing. arh.