Apolitični

3D printani aparatići za zube iz Zagreba oduševili, miljama ispred svjetske konkurencije!

Korištenjem termoforming folije preskače se print modela aparatića, a upravo je ta tehnologija izazvala najveći interes na sajmu IDS.

Prije četiri godine počeli su kao startup s idejom pružanja usluga 3D printa u dentalnoj industriji kakvog dotad nije bilo, a danas proizvod razvijaju u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) i usto ga uspješno predstavljaju na svjetskim sajmovima protekle dvije godine.

Osim što zagrebački startup 3D Tech proizvodi prve hrvatske 3D printere za dentalnu industriju, istaknuli su se i vlastitom tehnologijom direktne 3D proizvodnje prozirnih aparatića za zube koji su hit u svijetu.

Nastup kao veliko iznenađenje

Potvrdu o kvaliteti svojih proizvoda dobili su nedavno na International Dental Show (IDS) sajmu u Kölnu, najvećem sajmu tog tipa na svijetu gdje su predstavili svoje inovacije, između ostalog i printere iz linije Izzi Dentalia koja je namijenjena svim stomatološkim ordinacijama koje su digitalizirale svoje poslovanje i koje koriste print radnih modela, krunica, mostova i udlaga.

“Nastup na IDS-u bio je veliko iznenađenje. Umjesto prvog prikaza skromnog i novog proizvođača iz Hrvatske, ispali smo jedna od zvijezda sajma. Pokazalo se da su naši printeri zapravo tehnološki nekoliko koraka ispred svjetske konkurencije te da rutinski printamo zahtjevne materijale i forme.

Direktno printani aligneri, elastični silikonski materijali, izrazito viskozni materijali za trajne krunice, sve smo to printali bez problema, dok su sve te kategorije izuzetno teške, pa i nemoguće konkurentskim uređajima.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Tim koji predvodi Ljubomir Lokin razvija proizvod u Zagrebačkom inovacijskom centru/PD