Apolitični

36 Mountains u galeriji Bačva HDLU

Drugo po redu izdanje festivala 36 Mountains, međunarodnog festivala ilustracija, održat će se od 2. do 4. rujna u prostorijama galerija Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Domaća i strana ilustratorska imena okupit će se tako na ponovljenom izdanju festivala koji je prošle godine nastao na inicijativu mlade umjetnice Jelene Bando s ciljem predstavljanja maštovitih autorskih ilustratorskih radova.

Festival 36 Mountain zamišljen je kao program umjetničkog predstavljanja nekih od najuspješnijih ilustratora današnjice, ali i doprinos napretku domaće umjetničke i ilustratorske scene. Kreativan, autentičan i zabavan način izlaganja svojih radovima u obliku crteža i ilustracija s naglaskom na kulturnu i umjetničku socijalizaciju doprinos je predstavljanju novih imena iz svijeta ilustratorske scene te mjesto druženja najboljih predstavnika domaće i europske scene. Osim 36 umjetnika koji će svoje radove predstavljati na festivalu,  s velikim iščekivanjem program će ugostiti i najpoznatija imena hrvatskog street arta – OKO i grafitera Lunara, a svoje predavanje održat će i poznati domaći ilustrator Vedran Klemens.

36 Mountains

Jelena Bando projekt je zamislila kao kreativno druženje na kojem će se predstavljati crteži i ilustracije poznatih zaljubljenika u ovaj tip umjetničkog izražavanja, ali i prostor unutar kojeg će se otkriti i neki novi umjetnički i originalni potencijali.

Svečano otvorenje 36 Mountain festivala održat će se 2. rujna u prostorima galerije Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje iz organizacije spremaju posebno iznenađenje za sve goste te jedan posve novi umjetnički koncept. Sljedećeg dana festivala svi prisutni moći će prisustvovati brojnim edukativno-umjetničkim predavanjima poznatih ilustratora te projekcijama animiranih filmova. U večernjim satima atmosferu će zagrijati i najavljeni glazbeni program.

Kako je okosnica glavne teme događanja japanski blok a glavna inspiracija proizašla je iz serije Kashuhike Hokusaija „36 Views of mountain Fuji”, cijeli program festivala bit će u tom stilu. Festivalski blok sastoji se od 36 stranica koje su umjetnici ispunili, svatko u svom autentičnom stilu, na zadanu temu.

Osim zanimljivog novog koncepta umjetničkog događanja u galeriji Bačva, očekuje vas bogati zabavni i edukativni program uz odličnu glazbu i druženje s domaćim i stranim umjetnicima, pa ako cijenite crtež i ilustraciju kao poseban vidi umjetnosti, svakako posjetite Bačvu i bacite pogled na 36 perspektiva ovih zanimljivih umjetnika.