Apolitični

32. “Brnaški dernek” Meljača 2107.

32. “Brnaški dernek” Meljača 2107.

Obavještavamo Vas o održavanju 32. „Brnaškog derneka“, koji će se održati od 25.-27. kolovoza, 2017. godine u Brnazama – Grad Sinj, te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji.
Nadamo se da ćemo zajedno i ove godine uspješno održati „ Brnaški dernek“, te nastaviti sa tradicijom održavanja ovog izuzetno atraktivnog „derneka“ koji je nekad bio nadaleko poznat i jedna od najposjećenijih manifestacija na području Splitsko-dalmatinske županije.
Nadamo se Vašem odazivu i uspješnoj suradnji

32. „Brnaški dernek“ Meljača 2017.
Poštovani, obavještavamo Vas o održavanju 32. «Brnaškog derneka“, koji će se održati u Brnazama – Grad Sinj, od 25.-27. kolovoza, 2017. godine. Čast nam je i zadovoljstvo konstatirati činjenicu da je prošlogodišnji „ Brnaški dernek“ „ Meljača 2016.“ polučio sve pohvale za izvrsnu organizaciju, odaziv učesnika i velikog broja posjetitelja, što nam je podstrek da i ove godine nastavimo sa još boljom organizacijom.
Ovim projektom se želi nastaviti tradicija održavanja derneka na „Meljači“ u Brnazama, koji je prvi put održan 1974. godine, te se kontinuirano održavao do 1990. godine, ponovno pokrenuo 1999. godine, te se od prije nekoliko godina prestao održavati.


Ovo je vrijedan kulturni i izvorni etno dernek sa bogatim gospodarskim sadržajem zbog učesnika proizvođača autohtonih proizvoda sa područja cetinskog kraja i cijele Dalmacije, ujedno je to – smotra viteštva, junaštva i folklora koji je posvećen isključivo starim disciplinama, kulturno-sportskog sadržaja. Samo održavanje derneka svih proteklih godina, a i ove godine održava se na „Meljači“, poznatom lokalitetu široj javnosti po ostacima-nalazištu starokršćanske crkvice koja je jedna od najpoznatijih lokaliteta u Europi koju bi trebalo revalorizirati kroz neki od projekata zaštite kulturne baštine, a promociju lokaliteta ćemo vršiti i kroz ovaj projekat. Ova manifestacija će kao i prethodnih godina biti promotor očuvanja etno baštine, održavanja različitih tradicijskih igara (balotarski turnir, utrka u vrećama, nogometne utakmice, skok u dalj, borilačke discipline, padobranski skokovi…), cjelovečernji nastupi KUD-ova, nogometnih turnira, te održavanja Dječje alke. Kao završnica trodnevnog susreta upriličit će se „Večer tradicije i folklora“ kroz nastup kulturno umjetničkih društava“ s posebnim osvrtom na ovogodišnjeg slavodobitnika Vučkovića dječje Alke. Projektom će se promovirati i samo područje održavanja ovog tradicijskog derneka, te će se nastojati povući pitanje njegovog adekvatnog uređenja i privođenja svrsi, a koje bi služilo u cjelogodišnje turističke svrhe, putem kojih bi se razvilo gospodarstvo i poljoprivreda u cijelom Cetinskom kraju, štoviše dodatnu vrijednost i posjećenost dobijamo i na postojanju etno i sakralnog nalazišta.
U projektu će sudjelovati uz Klaster „Sinjska alka“, Klaster žena poduzetnica RH, Poduzetnički centar Sinj, Turistička zajednica grada Sinja, Udruge, KUD-ovi sa područja cijelog Cetinskog kraja, Mjesni odbori, Turističke zajednice, mediji, gradovi i općine.

Do skorog viđenja na 32. „Brnaškom derneku“ Meljača 2017. !

S osobitim poštovanjem, u nadi prihvaćanja našeg poziva i uspješne suradnje, bit će nam izuzetna čast ugostiti Vas na 32. „Brnaškom derneku“ Meljača 2017. !