Apolitični

30. Muzički biennale Zagreb otvara 6. travnja ansambl London Sinfonietta

Međunarodni festival suvremene glazbe 30. Muzički biennale Zagreb održat će se od 6. do 13. travnja a program na temu ‘Grad, prostor, glazba, zvuk’ svečano će u Kinu Europi otvoriti ansambl London Sinfonietta koji će ekskluzivno, prije londonske premijere, u Zagrebu izvesti djelo ‘The Garden’ britanskog skladatelja Richarda Ayresa.

Bogat MBZ-ov program koncerata simfonijskih orkestara i komornih ansambala, projekata eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, jazza, elektronske i alternativne glazbe, predstavljanja “živih klasika” i dolazećih talenata, uključuje i više od 15 praizvedbi domaćih skladatelja svih generacija.

Program se odvija na preko deset lokacija u gradu Zagrebu – u Kinu Europi, Galeriji Greta, Booksi, Zagrebačkom kazalištu lutaka, Jazz&cabaret clubu Kontesa, GDK Gavelli, Medijateci francuskog instituta, Muzeju suvremene umjetnosti, Kući za ljude i umjetnost Laubi, Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) te Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ali i na ulicama grada, na otvorenom.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Pixabay