Apolitični

29. rujna je najsvečaniji dan za sve Dugopoljce

Naime, 29. rujna je najsvečaniji dan za sve Dugopoljce jer se tada obilježavaju Dan sv. arhanđela Mihovila, mjesnog zaštitnika te Dan općine, tako da mještani imaju odličan povod za slavlje, a svakako i razbijanje melankolije prvih jesenjih dana!
Mihovilska pučka veselica je kulturno-zabavni program u organizaciji KUD-a „Pleter” i brojnih dugopoljskih udruga koji će se održati u Domu kulture i na obližnjem trgu dr. Franje Tuđmana, u sklopu koje će nastupiti i KUD-ovi iz susjednih općina Dalmatinske zagore, Cetinske i Imotske krajine i Hercegovine. Pučka veselica nastavlja se na trgu gdje će Lovačka udruga „Ljubljan” spremati i dijeliti mještanima i svojim gostima jela od divljači i fažol, dok će Udruga branitelja i Udruga konopaša organizirati malu seosku olimpijadu.

29. rujna, Dugopolje slavi

I nije to sve, ovotjedno obilježavanje donosi i još neke društvene zanimljivosti poput koncerata, klapskih susreta, izložbi i atraktivnih programa o koje nam zbore Marijana Botić Rogošić i Lea Čipčić iz organizacijskog dijela dugopoljskih svečanosti. Lijepo će biti bez obzira na jesensko vrijeme doći i boraviti u Dugopolju gdje će svi biti ugošćeni programom, dobrim zalogajom i vrhunskom zabavom. Evo priče o „Mihovilskim danima” u dalmatinskom zaleđu, Dugopolju, koje očekuje vaš dolazak.