Apolitični

26. Alkarski padobranski kup

Nakon padobranske bare i čoje Sinjanin Matko Vuković ukupno je vodeći naspram svjetskih klasa Ratkajeca i Žrvnara iz Opatijskog Cummulusa.
Po redu 26. Alkarski padobranski kup započeo je već tradicionalnim rivalstvom Sinja i Opatijskog Cummulusa, ali u stopu su ih pratili Gravitonci iz Splita i Krila Kvarnera iz Rijeke.
U teškim vremenskim uvjetima prvoga dana natjecanja s iznimno velikom termikom, čak trinaest padobranaca je prvi skok doskočilo u sridu. Za domaćine je prva serija bila iznimno uspješna. Matko Vuković preuzeo je odgovornost. Svojim padobranskim iskustvom predvodio je Sinjane. Uz njega, Grčić, Bašić, Ugrin, Grubišić-Čabo, Jagnjić i Kovačević pogodcima u Sridu pokazuju iznimnu motivaciju za povratak pokala pobjednika Padobranskog kupa u Sinj.
Međutim, Petra Kunovac, Željko Žrvnar i Goran Ratkajec iz Cummulusa, Ana Marija Grubač iz Nikšića, Bojan Frlan iz Krila Kvarnera, te Marko Popadić iz Gravitona bili su jednako motivirani te su pogodcima u sridu Sinjane pratili u stopu.

26. Alkarski padobranski kup

Završetkom Bare suci su bili primorani pristupiti premjeravanju centimetara jer je ukupno čak devet padobranaca imalo sva tri pogotka u sridu. Odlukom sudaca pobjednikom Padobranske bare proglašen je hrvatski reprezentativac Goran Ratkajec iz AK Cummulus. Drugo mjesto zauzeo je Matko Vuković iz Sinja, dok je na trećem mjestu Bojan Frlan iz Krila Kvarnera.
Drugog dana Alkarskog padobranskog kupa Željko Žrvnar iz Opatijskog Cummulusa izdvojio se iznad ostalih padobranaca te osvojio padobransku Čoju. Još jednom je više padobranaca doskočilo u sridu kroz sva tri skoka, te je i ovaj put odlučivalo elektronsko mjerenje u centimetrima.
Za razliku od prethodnog dana, vremenski uvjeti bili su dosta izmijenjeni. Od prve serije skokova bilo je jasno da će vrućina drastično smanjiti tlak zraka te da će padobranci dosta većom brzinom padati na cilj.

Padobranci skaču u alku
U tim uvjetima najbolje su se snašli Sinjani Matko Vuković, Nikola Bašić i Mario Grčić, potom Ana Marija Grubač iz Nikšića te Željko Žrvnar iz Cummulusa. Petorka se sa tri sride odvojila od najboljih iz pratnje: Kovačevića sa osam punata, Ugrina sa sedam, te Kunovac, Ratkajeca, Jagnjića i Popadića sa šest punata.
Mjerenjem centimetara sudačka komisija proglasila je pobjednikom Željka Žrvnara iz Cummulusa, dok je Sinjanin Matko Vuković opet bio drugi.
Treći dan – odlučujući: Sinjani Vuković i Bašić te Grubač iz Nikšića glavni su favoriti za ukupnog pobjednika Kupa.


Nakon prva dva dana natjecanja izbor kandidata za sveukupnog pobjednika kupa profilirao se na tri glavna kandidata. Sinjani Matko Vuković i Nikola Bašić te Ana Marija Grubač iz Nikšića u posljednji dan natjecanja ulaze s maksimalnih 18 punata.
Iako je Ratkajec osvojio Baru, na natjecanju za Čoju je napravio kardinalnu pogrešku, promašio alku u prvoj trci, te u zadnji dan ulazi sa 15 punata. Isto tako, Žrvnar je na Bari osvojio „samo” 6 punata te bez obzira na osvajanje Čoje u zadnji dan ulazi sa također samo 15 punata.
Najbliži vodećoj četvorki je mladi Sinjanin Andrija Kovačević koji im sa 17 punata „puše za vratom”. Kovačević je zajedno sa Juricom Jagnjićem (trenutno 14 punata) još prošle godine pokazao svoj iznimni talent. Kovačević i Jagnjić definitivno su ovim rezultatima budućnost ne samo sinjskog padobranstva, već i potencijal za nacionalnu momčad.