Apolitični

21. Zadarsko kazališno ljeto najavljuje Hamleta

21. Zadarsko kazališno ljeto sjaji odličnim predstavama, plesnim ansamblima, kulturnim događajima za kojima gledatelji traže kartu više. Grad vrvi turistima iz cijeloga svijeta, ističu nam u zadarskoj turističkoj zajednici, a oni su se pobrinuli da ne nedostaje kvalitetnih i zanimljivih zbivanja koji će na pozitivan način ostaviti traga na sve posjetitelje ovog povijesnog i turističkog središta Dalmacije.

HNK Zadar poziva vas da u ponedjeljak, 6. srpnja od 21:30 posjetite Kazalište lutaka Zadar radi zanimljive predstave – Hamletova istina koju je pripremila Ana Prolić, a redateljski obradio Dražen Ferenčina. U njoj će zaigrati Juraj Aras, Dragan Veselić, Josip Mihatov, Sanja Zalović, Gabrijela Meštrović-Maštruko.
Sam naziv predstave nas navodi na veliko Shakespeareovo remek-djelo o danskom kraljeviću, a kazališni stručnjaci često ističu da je ovo jedna od najpoznatijih i najizvođenijih tragedija na pozornicama širom svijeta s najvećim brojem interpretacija, adaptacija i prilagodbi.
Ova predstava predstavlja spoj dvaju kazališta, onog u Virovitici i ovog lutkarskog u Zadru jer je pisana za prvu umjetničku suradnju i predstavlja još jednu u nizu uspješnih kazališnih adaptacija.
Više u kategoriji: kultura
Foto: HNK Zadar
D. Šabić, mag. nov.