Apolitični

20. Zagreb Film Festival u znaku hrvatskih debitanata

Jubilarni 20. ZFF u znaku je rvatskih debitanata: dugometražni filmovi Jurja Lerotića, Dubravke Turić, Josipa Žuvana te dvojca Kapac i Mardešić u glavnom su programu

Zagrebačka kulturna jesen i ove će godine biti u znaku najveće filmske avanture – 20. Zagreb Film Festivala. Novo festivalsko izdanje obilježit će okrugla, dvadeseta obljetnica, kalendarski povratak listopadu, ali i rekordan broj hrvatskih dugometražnih ostvarenja u glavnom natjecateljskom programu.

Publika će tako, osim druženja uz zanimljive filmske priče iz cijeloga svijeta, od 23. do 30 listopada imati priliku na jednom mjestu pogledati recentne uspješnice s potpisima hrvatskih debitanata nagrađene na europskim festivalima od Locarna i Karlovyh Vary do Sarajeva.

20. Zagreb film Festival održavat će se na pet zagrebačkih lokacija: u kinima SC, Tuškanac i Kinoteka, u MSU-u i Dokukinu KIC, a dio programa moći će se pratiti i online na kinoeuropa.hr i croatian.film. Projekcije filmova iz natjecateljskog dugometražnog programa održavat će se u kinu Tuškanac.

Cijeli članak i više o filmovima možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay