Apolitični

20. Splitski filmski festival

Splitski filmski festival nastavlja svoj program. Jučerašnji je počeo projekcijom filma Obećanje sretnog djetinjstva u sklopu E(d)U kina namijenjenog učenicima i studentima. U kinu Karaman na rasporedu je bio film Loveći valove u konkurenciji dugometražnog filma, nakon kojeg je uslijedio film Ljubav, krađa i druge zavrzlame u sklopu segmenta Forum 4. U večernjem dijelu programa u kinu Karaman prikazan je Nude area u konkurenciji dugometražnog filma.

U Kinoteci Zlatna vrata poslijepodnevni filmski program počeo je kratkometražnim hrvatskim filmovima, a zatim je publika mogla pogledati konkurenciju kratkometražnog filma. U večernjem dijelu programa u Kinoteci Zlatna vrata na rasporedu je bio film Homme l ess iz segmenta Forum 4, za koji se tražila ulaznica više.
U sklopu posebnog programa u Gradskoj knjižnici Marka Marulića prof. dr. Ivica Aviani održao je predavanje pod nazivom Iridescencija spektakl boja u prirodi.
Današnji program 20. Split film festivala u Kinoteci Zlatna vrata počinje projekcijom nizozemskog filma Jedna koza za jedan glas, u sklopu programa E(d)U kino za učenike i studente. Poslije podne je na rasporedu Remake, remix, rip-off Cem Kaye u sklopu segmenta Odrazi. Radi se o turskim remakeovima filmova iz cijelog svijeta. Nakon toga, također u Kinoteci Zlatna vrata, na rasporedu je konkurencija kratkometražnog filma. Večernji dio programa donosi Plavi tjesnac redatelja Jona Josta – film koji se bavi raskidom sredovječnog gay para.

U kinu Karaman filmski program ovog petka počinje Imenima višnje Branka Schmidta. U konkurenciji dugometražnog filma gledatelji će moći vidjeti Videofiliju – peruanski film o mladoj autsajderici koja dane provodi u izležavanju i eksperimentiranju s nekim drugima navikama u životu. Večernji dio filmskog programa bit će zaokružen filmom Jana Soldata pod nazivom Nepotpun koji će biti prikazan u segmentu Libido.
Budite i vi djelić Splitskog filmskog festivala.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: Split Film Festival-MFNF
D. Šabić, mag. nov.