Apolitični

20. Splitski filmski festival, info

U srijedu, 16. rujna u Kinoteci Zlatna vrata u sklopu posebnog dijela programa pod nazivom E(d)U kino, namijenjenom učenicima i studentima, prikazan je afganistansko-kanadski film MINA HODA redatelja Yosefa Barakija. Filmski program u kinu Karaman u srijedu je počeo filmom Ivana Livakovića SVINJARI. U Konkurenciji dugometražnog prikazan je film egipatskog redatelja Mahmouda Kamela NEPRIHVATLJIVO, a u segmentu Libido CEREMONIJA Line Mannheimer.

Filmski program u Kinoteci Zlatna vrata u srijedu je počeo filmom CRNJE S ULICE Khalika Allaha, koji se prikazuje u sklopu segmenta Forum 4. Uslijedili su filmovi iz Konkurencije kratkometražnog, a zatim film TATICE, ČIME SE TI BAVIŠ, koji je prikazan u sklopu segmenta Odrazi. U posebnom dijelu programa 20. Splitskog filmskog festivala u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održano je predavanje Svjetlosno onečišćenje. O toj temi govorio je predavač Boris Štromar.
U četvrtak 17. rujna program počinje projekcijom filma OBEĆANJE SRETNOG DJETINJSTVA u sklopu E(d)U kina namijenjenog učenicima i studentima.

U kinu Karaman na rasporedu je film LOVEĆI VALOVE koji se prikazuje u konkurenciji dugometražnog filma, nakon kojeg slijedi LJUBAV, KRAĐA u sklopu segmenta Forum 4. U večernjem dijeli programa u kinu Karaman bit će prikazan film NUDE AREA u konkurenciji dugometražnog. U Kinoteci Zlatna vrata filmski program počinje kratkometražnim hrvatskim filmovima, a zatim će publika moći pogledati konkurenciju kratkometražnog filma. U večernjem dijelu programa u Kinoteci Zlatna vrata na rasporedu je film HOMME L ESS iz segmenta Forum 4. U sklopu posebnog programa u Gradskoj knjižnici Marka Marulića prof. dr. Ivica Aviani održat će predavanje pod nazivom Iridescencija spektakl boja u prirodi.
Više u kategoriji: kultura
Izvor i foto: Split Film Festival-MFNF
D. Šabić, mag. nov.